kakucs.hu
2021. szeptember 25., szombat - 12:58 Eufrozina, Kende

Fontos! Elmarad az idei pálinkafesztivál!

elmaradt rendezveny

Tisztelt Kakucsi Lakosok!

 

Az Önkormányzat - ez év elején, az éves programok tervezésekor - szeptember 26-ára tervezte megrendezni a pálinka-, lekvár- és mézfesztivált, illetve október közepére a szüreti felvonulást.

Még augusztusban - az akkori járványügyi adatok alapján - úgy véltük, hogy mindkét rendezvény megtartható lesz az ősz folyamán.

Sajnos tervünket felülírta a „második” járványhullám.

Egyetlen nap alatt 718 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 10 909 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Ilyen mértékű emelkedés, és ilyen nagyszámú megbetegedés egy nap alatt még soha sem volt Magyarországon.

Az Önkormányzat és a Kulturális Bizottság tagjai szeptember első hetében mérlegelték e rendezvények megtartásának lehetőségét, figyelembe véve pro és kontra érveket.

Több helyi szervezet, csoport nyilvánította ki, hogy nem kíván részt venni a rendezvényen.  Világossá vált, hogy tekintettel a riasztóan emelkedő megbetegedések számára, és a részvételi szándék lecsökkenésére, ebben az évben ezt a két rendezvényt nem tarthatjuk meg.

Mivel a környék önkormányzatai és szervezetei is elhalasztottak több rendezvényt, nem garantálható, hogy a rendezvényeken csak kakucsi személyek jelennek meg.

Nem tudjuk biztosítani a kakucsi polgárok egészségét, mert a megjelenők között vírushordozók is előfordulhatnak, és esetlegesen valaki – akár a tudtán kívül is – megfertőzhet rajta másokat.

Ezt a létező veszélyt az Önkormányzat és annak Kulturális Bizottsága nem vállalhatja.

Tévesen értelmezik a napi hírekben megjelenő megállapításokat, hogy most a vírus a fiatalokat támadja, nem az időseket. Azért nő a fiatalok között a fertőzöttség, mert ők mentek el külföldre, és szándékuk ellenére megfertőződtek.

Dr. Merkely Béla professzor úr figyelmeztetése:

„A vírus nem változott, lényeges mutációt nem látnak a szakemberek. Ugyanakkor az első hullám abban jelentősen különbözött a mostani második hullámtól, hogy akkor nagyon magas volt a fertőzöttek között az idősek aránya. Most a pozitív esetek többsége a fiatal korosztályból kerül ki, de a vírus egy idő után átterjed az idősekre is.

 

Kérjük Lakóinkat, hogy döntésünket elfogadni szíveskedjenek, saját és embertársaink egészségének védelme érdekében!

 

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

 

    Dr. Kendéné Toma Mária
    polgármester                                                         

 

  Spanyielné Elek Györgyi
  Kulturális bizottsági elnök