Dolgozunk

Kakucs.hu

Kakucs község hivatalos oldala

Tájékoztató hulladékgyűjtésről

2016.01.18. 04:05
Tájékoztató hulladékgyűjtésről

A sárga fedelű kukák ürítésére első alkalommal 2016. január 21-én kerül sor.Ezt követően 2016-ban minden hónap utolsó csütörtökjén, havonta egy alkalommal fog sor kerülni a szelektíven gyűjtött hulladékok elszállítására:

Tisztelt Kakucsi Lakosok!

 

Tájékoztató hulladékgyűjtésről

 

sárga fedelű kukák ürítésére első alkalommal 2016. január 21-én kerül sor.

 

Ezt követően 2016-ban minden hónap utolsó csütörtökjén, havonta egy alkalommal fog sor kerülni a szelektíven gyűjtött hulladékok elszállítására, vagyis:

február 25.,     március 31.,    április 28.,       május 26.,       június 30.,       július 28.,

augusztus 25., szeptember 29.,          október 27.,    november 24. és         december 29-én.

 

Amennyiben a sárga fedelű edény két ürítés között kevésnek bizonyul (hamarabb megtelik), bármilyen átlátszó zsákban kihelyezhető mellé a többletmennyiség.

Ezeknek, a szelektíven gyűjtött hulladékoknak a kihelyezéséért és elszállíttatásáért nem kell többletdíjat fizetniük az igénybevevőknek.

 

Mint írtuk, a „házhoz menő” szelektív hulladékgyűjtés során a sárga fedelű kukákban és a melléjük helyezett átlátszó zsákokban csak papír-, műanyag-, fémhulladékot helyezhetnek el, egyéb háztartási szemetet, üveget nem.

A feleslegessé vált üvegeiket a „Faház” mellett és a Polgármesteri Hivatal udvarában kihelyezett „szelektív hulladékgyűjtő szigeteken” helyezhetik el.

 

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

 

Mivel ezévtől kezdődően településünkön is kezdetét veszi a „házhoz menő” szelektív hulladékszállítás, a keddi (szokványos) szemétszállítási napokon a Közszolgáltató egy ingatlantól csak egy kukát visz el a megfizetett havi díjért.

Ha a kommunális hulladékból egy ingatlannál heti egy kukányinál több mennyiség keletkezik, azt is elszállítja a Közszolgáltató abban az esetben, ha a többlethulladék - a Polgármesteri Hivatalban 500 Ft/db áron megvásárolható - 120 literes kukának megfelelő nagyságú, egyedi azonosítóval ellátott zsákban kerül kihelyezésre.

 

Tekintettel arra, hogy a vállalkozások a magánszemélyeknél több szemétszállítási díjat fizetnek, lehetőségük van arra, hogy a Polgármesteri Hivataltól ingyenesen igényeljenek havonta 2 db ilyen zsákot, s a többlethulladékukat abban tegyék ki.

(Kérjük, hogy az igényléshez a cég pecsétjét hozzák magukkal.)

Címkék: