kakucs.hu
2022. január 21., péntek - 23:56 Ágnes

A KAKUCSI BELTERÜLETI UTAK FELÚJÍTÁSA

 

2019. augusztus 15.

Kakucs Község Önkormányzata

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MEGKEZDŐDÖTT A KAKUCSI BELTERÜLETI UTAK FELÚJÍTÁSA

 

Kakucson, a PM_ONKORMUT_2018/51 azonosító számú pályázat keretében megvalósul az önkormányzati tulajdonú Jázmin, Liliom, Monori, Rezeda, Rózsa, Székesi és Viola utcák szilárd burkolatának felújítása 97,27 MFt támogatási összeg felhasználásával.

Kakucs Község Önkormányzata 2019. augusztus 14-én írta alá a támogatási szerződést a „Kakucs: Jázmin, Liliom, Monori, Rezeda, Rózsa, Székesi és Viola utcák szilárd burkolatának felújítási munkáira vonatkozó beruházás tekintetében. A sikeres pályázat Támogatási Szerződése ekkor lépett hatályba. A támogató Nemzetgazdasági Minisztérium, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból 97,27 MFt támogatási összeget biztosít, melyhez Kakucs Község Önkormányzata 13, 51 MFt saját forrást vállalt. A kivitelezési munkálatok tervezett befejezése 2019. november.

A beruházás során felújításra kerülő utcák jelenleg aszfaltmakadám burkolattal rendelkeznek, melyek felülete kátyús, repedezett és több helyen megsüllyedt. Az utak teherbírása sem megfelelő. A fejlesztés során kátyúzás, valamint az elhasználódott aszfaltburkolat felújítása valósul meg. Az óvoda térségében a Székesi úton forgalomlassító burkolati küszöb is létesül. A Monori úton fásítást is tervezünk, mely a temető előtti parkoló határait fogja kijelölni.

Az önkormányzat célja, hogy a pályázat keretében ezek a belterületi utak megújuljanak, és az intézmények, így az iskola, az óvoda, a polgármesteri hivatal, valamint a könyvtár körzetében könnyebb és biztonságosabb legyen a közlekedés. A fejlesztés eredményeként javulnak a munkába járás feltételei is. A Monori utca felújításával a település egyik leglátogatottabb területe, a Kakucs Ring megközelítése is javul. A fásításnak és az utcabútoroknak a kihelyezésével élhetőbb és esztétikusabb terek jönnek létre.